Jos Widdershoven

Jos is een zondagskind want geboren op eerste kerstdag. Hij beschikt over de gave om woorden in de juiste volgorde te zetten. Kom daar maar eens om. 

In 2018 ging Jos een paar dagen per week aan het werk voor Zuyd Hogeschool. Sinds 2020 specifiek voor het lectoraat Data Intelligence en de ICT Academie. Wat meer aandacht genereren voor zijn onvermoeibare collega’s, die met allerlei – voor Jos – ingewikkelde zaken bezig zijn.

De fijne kneepjes van het journalistieke vak leerde Jos bij weekblad Elsevier waar hij na zijn stage nog een tijdje bleef werken. Hij schreef samen met Elseviers hoofdredacteur Arendo Joustra Negenmannen, Oranjes & matpartijen; Elseviers groot politiek lijstenboek. Hard werken leerde hij daarvoor bij de huis-aan-huisbladen van Wegener.

Jos drinkt zijn koffie zo sterk mogelijk, slappe thee is ook prima. Waarmee hij maar wil aangeven dat je nogal wat kanten op kunt. Inspanning gaat hand in hand met ontspanning, liefst in een uitspanning. Je komt Jos in het wild nog wel eens tegen op een tennisbaan, al speelt fysiek malheur hem de laatste tijd nogal parten. Boven alles is hij papa van Aniek en Stella. Tussendoor voegt hij weleens enkele zinnen toe aan zijn nooit te verschijnen autobiografie: Nog innuh mit d’r jas aa.

Roger Bemelmans