ANPR camera-uitbreiding

Het Designer Outlet in Roermond is een grote trekpleister voor toeristen. Dit trekt ook personen met kwade bedoelingen aan. Als de auto waarin deze personen reizen van tevoren al herkend kan worden, kan de politie hen preventief aan de kant zetten.

Aanleiding

Bij de outlet in Roermond vindt regelmatig diefstal plaats door criminele bendes. Door middel van fotoherkenning met ANPR camera’s wil de politie deze “mobiele bandieten” al signaleren voordat zij de outlet bereiken. Echter is de huidige kwaliteit van de ANPR camera’s te laag om personen te herkennen. De politie wil graag weten of het nut heeft om nieuwe en betere ANPR camera’s aan te schaffen.

Doelstelling

Het doel van dit project was het maken van een image recognition model dat inzittenden en zonnekleppen in personenauto’s kan herkennen, om zo verdachte situaties sneller en beter te kunnen herkennen.

Conclusies

Het is mogelijk om inzittenden en zonnekleppen te herkennen door middel van fotoherkenning. Vanaf de zijkant kant is de nauwkeurigheid niet optimaal, deze is procentueel nog erg laag. (Tussen 20% & 40% minder nauwkeurig dan van de resultaten van voor de auto). Dit zal hoogstwaarschijnlijk liggen aan de relatief kleine dataset voor de zijkant.

Voor een betere nauwkeurigheid zullen de foto’s moeten worden gecropt . Er is geprobeerd om a.d.h.v. de coördinaten van de bounding boxes deze foto’s te croppen, het is echter niet mogelijk de Darknet tool hiervoor aan te passen en is het niet mogelijk om 1 applicatie op te leveren die alle processen uitvoert (de zogenoemde pipeline).