How IT works

Het lectoraat Data Intelligence hecht veel waarde aan de ontwikkeling van studenten. Om je alvast op weg te helpen bij sommige zaken heeft het lectoraat een aantal handige hulpmiddelen voor je geselecteerd. Of het nu gaat om het daadwerkelijk uitvoeren van onderzoek of de presentatie van de resultaten. 

Onderzoek

Bij ontwerpgericht onderzoek ontwikkel je een innovatief artefact (product of dienst), op een wetenschappelijk verantwoorde wijze. Hier vind je meer informatie over het uitvoeren van het onderzoek.

Presenteren en rapporteren

Onderzoek dat niet gepubliceerd wordt, is niet (aantoonbaar) uitgevoerd. Lees hier hoe je jouw resultaten het beste over het voetlicht kunt brengen.

How to code?

Programmeren is als het schrijven van een recept. Een recept beschrijft de wijze waarop ingrediënten getransformeerd worden tot een gerecht. Een programma beschrijft de wijze waarop inputdata verwerkt wordt tot outputdata.

Blockchain

Een blockchain is, precies zoals het woord aangeeft, een keten van blokken. De vraag is dan wel, wat zijn dat voor een soort blokken en hoe vormen die dan een keten?